A DK-KöZELI NYUGATI FéNY SZERINT HAJTóVADáSZATOT INDíTOTT ELLENüK A KORMáNYKRITIKUS MéDIA

A Demokratikus Koalícióhoz közeli Nyugati Fény szerint a Telex, a hvg és a 24.hu Magyar Péter kampánystábjaként működik. Lapunkat is bírálja a portál, amiért még a múlt héten (mindenkit megelőzve) megírtuk, hogy a kormányközeli Origóhoz hasonlóan a Nyugati Fény is fizetett hirdetésben kezdte el támadni Magyar Pétert, Varga Judit volt férjét, a Talpra magyarok és a Tisza Párt alapítóját, az állami Diákhitel Zrt. volt vezérigazgatóját.

„Az egyre inkább Magyar Péter kampánystábjaként működő fősodratú ellenzéki média (Telex, hvg, 24.hu) az elmúlt órákban összehangolt támadást indított a Nyugati Fény ellen”

– írja a Media1 által megtalált kedd délutáni szerkesztőségi cikkében a Demokratikus Koalícióhoz közeli Nyugati Fény.

Úgy fogalmaznak:

„a bűnünk az, hogy az orrvérzésig Magyar Péter propagandáját toló gigaportálok között létezni merészel még egyetlen lapocska, amely megfogalmazza a kételyeit a Fideszből szalajtott újsütetű Messiással kapcsolatban, akit pedig most csak kritikátlanul sztárolnunk lenne szabad.”

A Nyugati Fény hangsúlyozza, hogy valójában nem tett semmi különöset, csak felhívta a figyelmet arra, hogy Magyar Péter a saját bevallása szerint nem kötne koalíciót az ellenzékkel, de egy Orbán nélküli Fidesszel igen, emellett megírták azt, hogy szemérmetlen Putyin-propaganda, amit Magyar Péter az orosz-ukrán háború kapcsán a Klubrádióban felmondott és teret adtak Hadházy Ákos véleményének Magyar Péterrel kapcsolatban, valamint megírták, hogy Magyar a határon túliak szavazójoga mellett foglalt állást, vagyis amellett, hogy olyan emberek döntsenek a magyar kormányról, akik nem itt élnek, nem viselik a döntésük következményeit, továbbá leközölték Bartus László elemzését, aki szerint szaporodnak a gyanús jelek, hogy Magyar Péter valójában a Fidesz átmentési kísérlete, valamint felhívták a figyelmet, hogy Magyar nem támogatja az esélyes ellenzéki főpolgármester-jelöltet, Karácsony Gergelyt, ezzel pedig a Fidesz malmára hajtja a vizet.

Azért kellett elkölteni 3 milliót, mert a Facebook különben nem ad elérést

A Nyugati Fény elismerte, 3 millió forint összeget fizetett a Facebooknak azokért a hirdetésekért, amelyek a Magyar Péterrel kapcsolatos posztjaikra mutattak. Azzal magyarázta ezt a portál, hogy:

a Facebook tavaly nyáron durván lecsavarta a közéleti hírportálok elérését, így azért is fizetniük kellett, hogy legalább a saját olvasóikhoz eljuttassák a tartalmaikat Magyarról.

Hozzátették: összesen 80 posztot tettek közzé fizetett hirdetéssel megtámogatva, ebből jön össze a 3 millió forintos hirdetési büdzsé.

A Nyugati Fény hozzátette, az elköltött 3 millió forint kevesebb mint Magyar Péter egyetlen havi fideszes fizetése volt, amelyet éveken keresztül húzott a NER-től, a felesége révén, amiről szerintük most hallgatni illik.

A Nyugati Fény aláírással kitett szerkesztőségi cikk ezután azzal folytatódik:

„beszédes, hogy az új Messiást napi 10-14 cikkben propagáló Telex, 24.hu, hvg szerint a Magyar Péterrel kapcsolatos fenti tények általunk történő felemlegetése: lejáratás, támadás lenne.”

A Nyugati Fény cikke ezután úgy fogalmaz:

„A magát függetlennek lódító média falkában siet Magyar Péter védelmére, és mordul rá arra az újságra, amely esetleg megfogalmaz jogos kritikákat vagy kételyeket a Fideszből szalajtott új Messiással kapcsolatban. Közös még bennük, hogy egyikük sem kérdezett meg minket, a sajtóetika nagyobb dicsőségére.”

A Nyugati Fény ezt követően fotót közöl Nagy Iván Zsoltról, a hvg.hu felelős szerkesztőjéről, Szalay Dánielről, a Media1 főszerkesztőjéről (portálunk bűne mindössze annyi, hogy mindenkit megelőzve a múlt héten beszámoltunk arról, hogy a Nyugati Fény fizetett hirdetést tett közzé, amellyel a Magyar Pétert bíráló posztjait népszerűsítette). Fotót közölnek továbbá Cseke Balázsról, a Telex munkatársáról is, aki 3 nappal a Media1 cikke után egyébként sajátinfóként, a Media1 említése nélkül közölte, hogy a Nyugati Fény fizetett hirdetést tett közzé Magyar Péterről.

Több százmillióval forinttal, nyugatról pénzelik a Telexet a Nyugati Fény szerint

A Nyugati Fény kiemelte, hogy szerinte a Telex cikke „azért sem elegáns, mivel több százmillió forintos nyugati, alapítványi támogatásokkal tömték ki, most mégis ők indítanak hecckampányt a felületükön a hozzájuk képest morzsákból működő Nyugati Fény ellen. Mint amikor egy gyorsnaszád fedélzetéről lövöldöznek egy kétszemélyes csónakra. Köpni kell.”

„Nem baj, megyünk tovább. Eddig sem kértünk engedélyt tőlük a létezésünkhöz és a véleményünkhöz, ezután sem fogunk. Ha ilyen minőségű embereknek csípjük a szemét, az csak megerősít minket. Minket nem a szél lebegtet jobbra-balra, kilenc évvel ezelőtt elindítottunk egy baloldali, szociális fókuszú, uniós-atlantista elköteleződésű portált, azóta is ugyanezekben az értékekben hiszünk. Nem vágjuk hanyatt magunkat az első Wass Albert-idézeteket posztoló, putyinista, NER-en élősködő jobboldali influenszertől. Tiszta sor: akik Magyar Péter kritikátlan ajnározására kíváncsiak, válogathatnak a lényegében egyforma cikkeket egyforma hangvételben posztoló Telex, 444, hvg, 24.hu-világ kínálatából. Azok a baloldaliak, akik viszont nem egy Orbán nélküli Fidesz átmentésében látják Magyarország jövőjét, és akiknek vannak kétségeik egy olyan figura tisztességét illetően, aki még három hónapja is Mészáros Lőrinc cégénél kuncsorgott sokmilliós pozícióért, nos azok egyelőre egyedüli portálként olvashatják a Nyugati Fényt. Ha tetszik ez Telexéknek, ha nem.”

Természetesen, ha a Nyugati Fény által a mostani cikkükben ostorozott portálok reagálásra érdemesnek találják a megjelenteket, akkor arról még beszámolunk.

https://media1.hu/2024/04/12/magyar-peter-nyugati-feny-fizetett-hirdetes-tamadas-facebook/?swcfpc=1

https://media1.hu/2024/02/01/foszerkesztovaltas-nyugati-feny-kenyeres-bence-balogh-gyozo-mandula-viktor/?swcfpc=1

2024-04-16T14:07:37Z dg43tfdfdgfd