A PESTISRáCOK úJABB TRüKKEL CSELEZTE KI A YOUTUBE GYERMEKVéDELMI RENDSZERéT

Újabb trükköt találtak ki és kezdtek el megvalósítani a kormánypárti PS csapatában, hogy valahogy kicselezzék a Google / YouTube a PestiSrácokat tiltásba helyező védelmi rendszerét. Egyelőre működik.

Mint arról a Media1 olvasói már értesülhettek, a YouTube a közösségi alapelveinek és általános szerződési feltételeinek súlyos megsértése miatt 2020 februárjában örök érvényű tiltásba helyezte a PestiSrácok YouTube csatornáját és végleg törölte annak teljes tartalmát. Az oka ennek az volt, hogy a PestiSrácok pedofilvideót töltött fel nem nyilvánosan a profiljába. A PS később azzal próbálta ezt megmagyarázni, hogy csak egy későbbi oknyomozó cikkükhöz töltötték fel, hogy a munkatársak között megosszák azt. A YouTube szigorú fellépését a gyermekvédelem érdekében „kibersztálinizmusnak” nevezték és utcai demonstrációt szerveztek a Google magyarországi irodája elé – a világcéget azonban ez nem különösebben hatotta meg és maradt a tiltás. A PestiSrácok csatorna szempontjából végzetesnek bizonyuló videó egyébként egy évekkel korábbi rendőrségi eljárásnak volt a fontos bizonyítéka.

A kormánypárti revolverlap azonban nem törődött bele a YouTube döntésébe, hanem mint arról szintén beszámoltunk, újabb és újabb profilokat kezdett el regisztrálni a közösségi videómegosztón. Tavaly márciusban is törölte őket a YouTube ilyenért, de néhány hete is bepróbálkoztak ilyennel, de miután lapunk hírt adott erről, április 4-én a Google / YouTube letörölte az újabb csatornát is, amelyet védelmi rendszerének kijátszásával hozott létre a PestiSrácok és működtetett heteken át. Most egy olvasónk, B. hívta fel a figyelmünket arra, hogy a PestiSrácok egy másik csel révén továbbra is jelen van a videómegosztón: a PestiSrácok / PS TV műsorvezetőinek csatornáira töltik fel a PestiSrácok PS TV felirattal ellátott videóit.

Az egyik ilyen csatorna Vésey Kovács László neve alatt fut, aki a PestiSrácok csapatának egyik tagja. Ő néhány évvel ezelőtt azt kamuzta egyik, a PS-en megjelent cikkében, hogy Ács Dániel, a 444 munkatársa fogja megnyerni a Ferencváros című kerületi magazin főszerkesztői posztjára addigra már kiírt pályázatot – hogy ez mennyire nem volt valós, azt jól mutatta, hogy Ács nem is adott be jelentkezést, nem akart a lap főszerkesztője lenni, így értelemszerűen nem is lett főszerkesztője a 9. kerületi lapnak.

Íme az egyik példa arra, hogy a PestiSrácok hogyan lehet mégiscsak jelen a YouTube-on az örök érvényű tiltás ellenére.

https://www.youtube.com/watch?v=WeopZaI56T8

A videókból teljesen egyértelmű, hogy a PestiSrácok tartalmairól van szó, hiszen amellett, hogy látszik rajta a PS TV logó, a PestiSrácok csapatában dolgozó műsorvezető még el is mondja, hogy ez a PS TV legújabb adása.

Lazán kijátszható a YouTube védelmi mechanizmusa

Úgy tűnik, a YouTube algoritmusok segítségével automatizált szűrőrendszere nincs felkészülve arra, hogy a PestiSrácok magánszemélyek csatornáin keresztül kezdi el szórni ismét a tartalmait, az pedig óriási kapacitást igényelne részükről, hogy minden egyes videót kézzel megvizsgáljanak, hogy azokat nem egy korábban letiltott márka munkatársai töltik-e fel, illetve abban nem szerepel-e a PestiSrácok / PS TV logója – utóbbi kiszűrésére mondjuk a mesterséges intelligencia alkalmas lehetne.

Az ügy nem csak a PestiSrácok rendkívüli elszántságára utal, hogy bármi áron valahogy visszakerüljön a YouTube-ra és ezzel elérje a videómegosztó szolgáltatás felhasználóbázisát, de azt is mutatja, hogy a YouTube védelmi mechanizmusai ezek szerint viszonylag könnyen kijátszhatók.

A Media1 kérdést küld a YouTube sajtóirodájának, hogy megtudjuk, terveznek-e változtatást a védelmükön, hiszen ha az ilyen trükkökkel kijátszható, akkor azt mások (terroristák, ténylegesen pedofilvideó-terjesztők, konteógyárosok és mások, akik vétettek a közösségi alapelvek ellen) is könnyen kicselezhetik így.

Virágzik a gyermekpornó az interneten

A pedofil jellegű tartalmak, a gyermekpornó egyébként továbbra is rendkívül népszerű az interneten: épp a napokban tette közzé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az ezzel kapcsolatos legújabb rémisztő statisztikai adatokat.

https://media1.hu/2024/04/09/viragzik-az-online-pedofilia-tobb-mint-500-ezer-gyermekporno-kepet-jelentettek-a-hatosagoknal/?swcfpc=1

https://media1.hu/2024/04/04/pestisracok-youtube-megint-letiltotta-gyermekvedelem-pedofila/?swcfpc=1

https://media1.hu/2023/04/04/egy-videoban-beismerte-szalai-szilard-a-pestisracok-egyik-musorvezetoje-hogy-nem-is-lehetett-volna-youtube-csatornajuk-jeszenszky-zsolt-a-hetvegen-meg-a-holokauszttal-vont-parhuzamot-a-nem/?swcfpc=1

 

Borító: A PS TV (PestiSrácok) trükkös visszatérése a YouTube-ra. Képernyőkép: 2024.04.17

2024-04-17T08:39:09Z dg43tfdfdgfd