ALAPOSAN VáLTOZIK A KöZLEKEDéS MáJUS 1-éN

A május 1-jei ünnepnapon szokás szerint eltérő rendben közlekednek a vonatok, volánbuszok és a HÉV-járatok is. A MÁV és a Volánbusz közleményében azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi közlekedési rendről. Arra is figyelmeztetnek, hogy érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, valamint használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

A vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek május 1-jén. A reggeli és délutáni InterCity-vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek. Az Elvirán figyelhető az adott vonat ülőhelyfoglaltsága a helyjegyeladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő vonatokat.

Volánbusz

Április 30-án, kedden munka- és tanítási napra, május 1-jén, szerdán munkaszüneti napra, május 2-án, csütörtökön ismét munka- és tanítási napra érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

A MÁV Csoport emlékeztet, hogy az áruházak és bevásárlóközpontok május 1-jén zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően indulhatnak, és az ünnepnapi rendezvények idején egyes járatok terelve közlekednek.

Részletes tájékoztatás ide kattintva érhető el.

MÁV–HÉV

Május 1-jén a munkaszüneti napi menetrend szerint járnak a HÉV-járatok, bizonyos vonalakon ritkábban. Kérik, ne utazzanak megszokásból, előre tájékozódjanak az indulási időkről.

A részletes menetrendek elérhetők a BKK és a HÉV honlapján.

2024-04-30T05:18:03Z dg43tfdfdgfd