AZ ORIGO FIZETETT HIRDETéSBEN TáMADJA MAGYAR PéTERT A KöZöSSéGI MéDIáBAN

A kormánypropaganda közösségi médiás költései egészen kiemelkedőek ebben az évben, most jól láthatóan Magyar Péter lejáratása van a fókuszban.

A Media1 észrevette, hogy a Facebookon fizetett hirdetéssel próbálnak látogatókat terelni a Magyar Pétert támadni és lejáratni próbáló kormánypárti cikkekre. Alábbi képernyőképünkön a KESMA-hoz / Mediaworks Hungary-hoz tartozó Origo „Országosan ismert pszichiátertől kért segítséget Magyar Péter miatt a család egyik barátja” című revolvercikkét ajánlja megtekintésre a legnagyobb közösségi médiás oldalon pénzért kiemelve.

A hirdetés feladója sem titok:

Finanszírozó: Mediaworks Hungary Zrt.

– olvasható a fejlécben.

Korábban megírtuk már, hogy az idei évben, legfőképpen a kegyelmi botrány kirobbanása óta milyen csillagászati összegeket költött propagandára a kormánymédia, ahogy a Magyar Péter elleni lejáratókampány elemeiről is részletesen beszámoltunk. Ahogy lapunk olvasói számára az sem újdonság már, hogy az Origo fizetett hirdetésekkel is ráerősít a Magyar Péter elleni lejáratókampányra.

Kinevette az olvasók többsége az Origo promózott cikkét

A fotónkon látható konkrét Origo-cikk érdekessége egyébként az, hogy három nap leforgása alatt csupán 1100 lájkot gyűjtött, abból is (cikkünk írásakor) 851 a nevető fej. A kormányzati propagandatartalmakra nyomott nevető fejek jelensége nem új, Varga Judit legutóbbi posztjainál tízezrével figyelhettünk meg hasonló reakciókat. Összehasonlításként látható, hogy Magyar Péter saját facebookos megszólalásai jellemzően 10 és 50 ezer közti lájkot kapnak a felhasználóktól egy-két napon belül.

Magyar Péter tegnap hozta nyilvánosságra azt a leleplező jellegű, titkos hangfelvételt, amelyen Varga Judit volt igazságügyi miniszter, Magyar egykori felesége beszél arról, hogy a kormány egyes tagjai, köztük Rogán Antal milyen visszaéléseket valósítottak meg. Varga Judit néhány perccel ezután hozakodott elő azzal a váddal, hogy Magyar őt bántalmazta és csak neki megfelelve tette ezeket a kijelentéseket – Magyar szerint azonban szó sincs ilyesmiről, és a volt fideszes miniszter csak így akarja elterelni a figyelmet a hangfelvételről. Hozzátette, nagy nyilvánosság előtt megvalósult rágalmazásnak tartja Varga szavait.

https://media1.hu/2024/03/26/magyar-peter-varga-judit-bantalmazas-ragalmazas-hangfelvetel-tereles/?swcfpc=1

https://media1.hu/2024/02/29/megafon-8-het-110-millio-ft-megafon-fidesz-online-media/

https://media1.hu/2024/03/27/m1-magyar-peter-alhir-ifj-lomnici-zoltan-kulfoldi-sajto/

https://media1.hu/2024/02/20/a-megafon-45-millios-kolteserol-kerdeztek-rogan-antalt/

https://media1.hu/2024/03/27/magyar-peter-tuntetes-hirtv-rendorseg/?swcfpc=1

Borító: A Mediaworks Hungary, az Origo kiadójának Üllői úti székháza 2024.01.19-én Budapesten. Fotó: G.D. / Media1

2024-03-27T14:23:04Z dg43tfdfdgfd