BALTáVAL FENYEGETTE A MENTőSöKET EGY BORSODI FéRFI

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy az utóbbi egy hétben háromszor is súlyos támadás érte őket. Pest vármegyében gázriasztó fegyverrel lőttek rájuk, míg Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében baltával fenyegette őket egy férfi.

Az elmúlt egy hét alatt 3 mentőegységre is rátámadtak segítségnyújtás közben – írta Facebook-bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

Felidézték, hogy Pest vármegyében egy beteghez érkeztek, aki a sötétben megbújva gázriasztó fegyverrel lőtt rájuk.

Néhány nappal később Győr-Moson-Sopron vármegyében egy nő segítségére siettek, akit párja fizikálisan bántalmazott. A férfi ittas volt, így ellátás közben visszatért a helyszínre és újra barátnőjére támadt, míg a mentősökre ököllel rontott rá.

Kedden egy másik nőhöz riasztották őket Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe, ahol ismét a beteg párja akadályozta az ellátást.

A férfi a vizsgálatok alatt kirángatta a nőt a mentőautóból, majd baltával a kezében fenyegette a mentősöket.

Hozzátették, hogy igyekeznek minden alkalommal a protokollnak megfelelően eljárni, így elhagyták a veszélyes helyszíneket és segítséget kértek a rendőrségtől. Az életmentők egyik esetben sem szenvedtek sérüléseket, de mint írták „ez csupán a szerencsének, a gyors reagálásnak és a lélekjelenlétnek köszönhető”. 

2024-03-29T05:32:49Z dg43tfdfdgfd