CSAKNEM 220-SZAL SZáGULDOZOTT EGY MAGYAR SOFőR AUSZTRIáBAN, LEFOGLALTáK AZ AUTóJáT

A 40 éves férfi 88 km/órával lépte át a megengedett sebességhatárt Hornsteinnél.

Az eset az A3-as autópályán történt, a magyar sofőr pedig úgy bukott le, hogy száguldozva előzött meg egy civil járőrautót. A sebességét bemérve aztán kiderült, hogy 218 km/órával hajtott a megengedett 130 helyett – számolt be róla az osztrák közszolgálati média.

Mint hozzátették, a sofőr nem tartotta be a követési távolságot, sem pedig az oldaltávolságot. Miután kivették a forgalomból, elvették a jogosítványát, ideiglenesen lefoglalták az autóját, illetve feljelentették az illetékes Alsó-Ausztriai járási hatóságnál is.

Az ORF közlése szerint egy másik extrém gyorshajtót is fogtak, a szerb sofőr az A1-esen 223 km/órával hajtott. A 36 éves férfi azzal magyarázta a száguldozást, hogy "sietett". Végül elvették a jogosítványát és az autóját is, így három utasával együtt egy bérelt járművel tudták folytatni útjukat.

A szomszédban minden eddiginél szigorúbb büntetést kapnak az extrém gyorshajtók minden eddiginél szigorúbb büntetést kapnak az extrém gyorshajtók, és akár el is kobozhatják az extrém gyorshajtók autóit, amennyiben városban 80, városon kívül pedig 90 km/órával többel lépik át a megengedett sebességhatárokat.

Az első ilyen alkalommal a hatóságok két hétre veszik el a szabálysértő autóját, visszaesőknél azonban véglegesen lefoglalhatják a járművet, amit aztán árverésre bocsáthatnak az illetékes szervek döntése nyomán. Amennyiben ez megtörténik, úgy a bevétel 70%-át a közlekedésbiztonság fejlesztésére fordítják, a maradék 30%-ot pedig a hatóságok kapják.

További híreink:

2024-03-29T06:28:47Z dg43tfdfdgfd