DEUTSCH TAMáS DIKTAFONOS, NADRáGSZíJAS SZöRNYKéNT APOSZTROFáLTA MAGYAR PéTERT

Az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottsága szerdán az Európai Parlamenti lista élén a távozó Varga Juditot váltó Deutsch Tamást hallgatta meg. A képviselőt a Momentum és az RTL Híradó is Magyar Péter hangfelvételéről és a Völner–Schadl-ügy irataink állítólagos manipulációjáról kérdezte.

Deutsch Tamás az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának ülésén „A baloldal brüsszeli politikai akciói a magyar érdekkel szemben” címmel tartott beszámolót egy javaslatukról, amellyel a magyar ellenzéki pártok európai uniós tevékenységét vizsgálnák. Az ülésen személyeskedésig fajuló vita tört ki, melyről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.

A Momentum soraiból Fekete-Győr András azt kérdezte Deutschtól, egyetért-e azokkal, akik szerint Varga Juditnak, Rogán Antalnak és Gulyás Gergelynek a bíróságon a helye, ahol tanúként és talán gyanúsítottként kellene kihallgatni őket a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott felvétel miatt.

Deutsch Tamás erre az ülésen nem válaszolt, utána viszont az RTL Híradó riportere megállította és megkérdezte a képviselőt, hogy fordulhatott elő, hogy – a hangfelvétel tanúsága szerint – Varga Judit azt állította, Rogán Antalék belenyúltak a Völner–Schadl-ügy irataiba. A politikus az alábbi választ adta:

Az egész üggyel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy odakint szörnyek járnak diktafonnal és nadrágszíjjal.

Deutsch a diktafonnal és nadrágszíjjal Magyar Péterre utalt – a diktafonnal arra célzott, hogy Magyar volt felesége, Varga Judit tudta nélkül rögzítette beszélgetésüket, míg a nadrágszíjjal a férfi állítólagos házasságon belüli agresszív viselkedésére. Az „odakint szörnyek járnak” kifejezéssel pedig az influenszertüntetés címét idézte meg, melyet a kegyelmi ügy kirobbanása után szerveztek a Hősök terére még februárban.

2024-03-28T05:00:31Z dg43tfdfdgfd