DONáTH ANNA KöZöLTE: VARGA JUDIT üGYE MIATT KEZDEMéNYEZIK AZ ISZTAMBULI EGYEZMéNY RATIFIKáLáSáT

Donáth Anna egy Facebook-posztban hívta fel a figyelmet a családon belüli és nők elleni erőszak ellen tett lépések fontosságára. A politikus az Isztambuli Egyezmény ratifikálását sürgetné.

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője egy Facebook-posztban kijelentette, hogy a Momentum ismét benyúltja az isztambuli egyezményt ratifikálásra.  

Mint írta, az egyezmény a nők elleni, valamint családon belüli erőszakot hivatott megakadályozni. A Momentum az egyezményt hosszú ideje próbálja ratifikálni, zéró toleranciát hirdetnek a családon belüli vagy bármely jellegű erőszak ellen.

A politikus felidézte azt is, hogy egy alkalommal Varga Judittal vitázott a magyarországi nők helyzetéről, és

Varga Judit akkor még azt állította, hogy a magyar nők helyzete teljes mértékben ideális, valamint máskor is azt nyilatkozta, hogy szerinte semmi szükség nincs az isztambuli egyezményre, mert az nem több „politikai hisztinél”.

Most viszont Varga Judit állította azt, hogy ő maga  fizikai és mentális bántalmazást szenvedett el egykori házastársától, Magyar Pétertől. 

„Az egyezmény végeredményben minden családon belüli erőszak áldozatán segíthetne, legyen szó férfiakról vagy nőkről, fizikai, verbális vagy mentális bántalmazásról. Ha valamikor, akkor most eljött az idő, hogy a kormány is belássa ennek szükségességét, és megszavazza a Momentum előterjesztését a parlamentben”  – írta Donáth Anna.

A Varga-Magyar ügy kommunikáció sajátosságairól nemrég Perlaky-Papp József kríziskommunikációs specialista is nyilatkozott az Indexnek.

2024-03-27T13:59:00Z dg43tfdfdgfd