GYöNGYöSI MáRTON SZERINT MAGYAR PéTER KüLDETéSE, HOGY FELéLESSZE A FIDESZ LELKIISMERETéT

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, EP-képviselője nyílt levelet írt Magyar Péternek, amelyben kifejtette, hogy mit tart azt új politikai szereplő küldetésének.

„Ma még nem tudjuk, hogy miként fog megbukni az a rendszer, amit Orbán Viktor propagandagyára cinikusan a »nemzeti együttműködésről« nevezett el, holott nyilvánvaló, hogy a nemzeti csak egy máz a fékevesztett gátlástalanság elleplezésére, együttműködésről pedig szó sem volt benne soha, hacsak nem a Fidesz szűk körein belül. Ám akárhogyan is halad tovább a történelem, az már biztos, hogy a politikai térbe való belépéseddel figyelemre méltó eredményeket értél el” – kezdte Magyar Péternek címzett levelét Gyöngyösi Márton.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke szerint „amikor már úgy tűnt, hogy a magyar társadalom jelentős része teljesen elveszítette minden reményét, akkor, amikor már úgy tűnt, hogy a kormánnyal elégedetlen tömegek számára mindössze a kivándorlás vagy a megalkuvás lehetőségei maradtak meg”, Magyar Péter vissza tudta hozni a reményt abban, hogy „igenis számos magyar embernek nem tetszik az, ami jelenleg az országban történik. Nem tetszik az, hogy a politika mondja meg, ki lehet jó magyar, és ki nem lehet az. Nem tetszik az, hogy a politika mondja meg, ki lehet jó keresztény, és ki nem lehet az. Nem tetszik az, hogy a politika mondja meg, hogy ki érvényesülhet az üzleti életben, és ki nem fog megrendelést kapni. Nem tetszik az, hogy a politika mondja meg, hogy kinek az égbekiáltó bűneit lehet (sőt kötelező) elnézni, és ki az, akinek még az apró botlásaira sincsen bocsánat” – fogalmazott Gyöngyösi.

Gyöngyösi Márton úgy látja, Magyar Péter abban is vissza tudta hozni a reményt, hogy a Fidesz sorain belül is „vannak még olyan emberek, akik érzik és tudják mindezt, és már keresik annak a lehetőségét, hogy kiszálljanak ebből a maffiává vált rendszerből”.

Te magad testesítetted meg ezt, Te magad voltál a remény, hogy mindez igaz lehet. Politikai színre lépésedkor azt az üzenetet fogalmaztad meg: ne féljetek! Szólt ez ellenzékinek és fideszesnek egyaránt. És emellett az üzenet és remény mellett sokan éreztük úgy, hogy másodlagos kérdés az, hogy idén januárban még Te is a Fidesz rendszerének buzgó szolgálója voltál. Másodlagos az, hogy állásaidat mennyire valós képességeidnek, és mennyire annak köszönhetően nyerted, hogy az ellenzéket lehallgató, sorozatos jogtiprásokat jóváhagyó Varga Judit házastársa voltál. Másodlagos még az is, hogy ha állításaid igazak, akkor ezekről a jogsértésekről Te magad is tudtál, mégis évekig hallgattál. Még az is másodlagos, hogy a saját feleségeddel folytatott beszélgetésekről titokban hangfelvételt csináltál, aztán mindezt politikai célból felhasználtad

– sorolta az EP-képviselő, hozzátéve: „Mindenkinek meg kell adni a lehetőséget a változásra és korábbi hibáinak belátására, jóvátételére. Különösképpen, ha az illető éppen arra a nemzeti egységre hív fel, amely annyira hiányzik ebben az országban. Sokan gondoljuk úgy, hogy ez a Te küldetésed: a Fidesz legbelső köreiből indulva hidat építeni, amelyen átkelhetnek azok a kormánytisztviselők, közalkalmazottak, ügyészek, országgyűlési és helyi önkormányzati képviselők vagy éppen polgármesterek, akik bár a haza szolgálatára esküdtek fel, mégis inkább a NER ördögi rendszerének működtetéséhez járultak hozzá megannyi kis fogaskerékként, és akik sokáig a Fideszt támogatták, de az elmúlt évek ámokfutásával egyre nehezebben tudnak azonosulni. Ezen tömegek lelkiismeretének felébresztését vállaltad küldetésként akkor, amikor a politika világába beléptél. Akkor azt ígérted, sokan lesznek a Fidesz köreiből, akik követni fognak”.

Gyöngyösi Márton azt állítja, tudja, hogy ez egy nehéz munka, azt is tudja, hogy „sokkal könnyebb felülni arra a vonatra, amelyet a már eddig is elkötelezetten ellenzéki emberek húznak. Csakhogy az ellenzéki torta további szeleteléséből, az ellenzéken belül helyenként már így is meglévő személyi kultuszok sokszorosításából nem kormányváltás lesz, hanem legfeljebb egy ellenzéki »ellen-NER«. És ez az, amire aztán tényleg semmi szükségünk nincsen. Attól Magyarország nem lesz jobb hely, ha az ellenzéken belül is meghonosodik az a fideszes mentalitás, hogy ha szükségem van egy szervezet munkájára, akkor einstandolom. Attól nem lesz jobb hely Magyarország, ha az ellenzéken belül is felüti a fejét az a fideszes mentalitás, hogy egyvalaki szabja meg, ki a hazafi, ki az igazi ellenzéki, és kinek kell szednie a sátorfáját akkor, ha egyvalaki éppen ezt szabta meg a hazaszeretet feltételéül. Én nem ilyen országra szeretném lecserélni Orbán Magyarországát, és ha végiggondolod az elmúlt heteket, bizonyára Te is beláthatod, hogy ez nem lehet cél”.

„Hallod-e, Te Magyar Péter!”, Neked küldetésed van. Ébreszd fel a Fidesz kádereiben a kétséget, éleszd fel a lelkiismeretüket, és legyél az útmutatójuk abban, hogyan lehet távozni a maffiából. Ez a Te küldetésed. Ha ezt nem hajtod végre, akkor az a munka, amit az elmúlt hetekben befektettél, nemhogy a NER bukásához nem fog hozzájárulni, de éppen a kormányváltás azon önjelölt messiásai között fogsz helyet foglalni, akiket most annyira kritizálsz. A döntés a Tiéd

– üzente Magyar Péternek a Jobbik-Konzervatívok elnöke.

Az ellenzéki oldalról Magyar Péterrel kapcsolatban megszólalt már többek között Gyurcsány Ferenc, Toroczkai László, Donáth Anna és Kunhalmi Ágnes is.

2024-04-16T14:26:21Z dg43tfdfdgfd