HAVAS HENRIK LETT A GATTYáN GYöRGY-FéLE ONLINE MéDIACéG ELNöKE

Ezentúl Havas Henrik a Megoldás Mozgalomhoz és Gattyán György milliárdoshoz közeli Frisshirek.hu-t tulajdonló cég elnöke.

A Blikk írta meg, hogy Havas Henrik író-újságíró elfogadta a felkérést és ő lett a Frisshirek.hu, a Megoldás Mozgalom nevű, Gattyán Györgyhöz közeli politikai formációhoz szorosan kapcsolódó hírportált működtető médiacég elnöke.

Havas feladata lesz a bulvárlap szerint a frisshirek.hu portál olvasótáborának növelése és a kapcsolódó YouTube csatorna nézőszámának növelése, valamint neki kell felállítania egy oknyomozó újságírókból álló szerkesztőséget. Mesterséges intelligenciát is használni fognak. Arra az újságírói kérdésre, hogy közel a 75 éves korhoz miért fogadta el a felkérést, miért nem élvezi ki inkább a nyugdíjasok életét, Havas azt mondta a bulvárlapnak, eddig sem tétlenkedett, könyveket írt.

Havastól eddig sem állt távol a Frisshirek.hu, hiszen rendszeresen részt vett a portál Dömsödi Gáborral párban készülő videós műsorában, ahol a két ismert személyiség vitatta meg a közélet aktuális ügyeit.

A Frisshirek.hu kiadója a Legnagyobb Hírek Kft. Ennek a cégnek az ügyvezetője Huszár Viktor, az előző országgyűlési választáson elinduló Megoldás Mozgalom pártelnöke. Hírigazgató Nemes Tamás, a Gattyán György pornómilliárdoshoz köthető cégcsoport, a Docler Holding sajtósa, egykori parlamenti tudósító. A főszerkesztői posztot változatlanul a tavaly decemberben kinevezett Tarr Péter tölti be, aki a HírTV-nek volt a főszerkesztő-helyettese Simicska Lajos korszakában, de volt később a Jobbikhoz közeli Alfahírnél és a HVG-nél, valamint több más helyen, köztük egy ideig portálunknál is tevékenykedett szerkesztőként – részletesebb életrajzát itt olvashatják.

A portál a hozzá köthető Megoldás Mozgalom állami támogatása és Gattyán György milliárdos háttere ellenére tavaly olvasói támogatást kért az olvasóitól.

A Forbes korábban 405 milliárd forintra becsülte Gattyán vagyonát.

Havas Henrikről legutóbb akkor írtunk, amikor a YouTube-on indított videós műsort 2022 augusztásban, majd pár hétre rá a műsort videózó operatőr letörölte a tartalmakat.

https://media1.hu/2023/11/10/olvasoi-tamogatast-ker-a-milliardos-gattyan-gyorgy-altal-nemreg-megszerzett-hirportal/?swcfpc=1

https://media1.hu/2023/12/06/tarr-peter-gattyan-gyorgy-frisshirek-foszerkeszto-datki-szabolcs/?swcfpc=1

https://media1.hu/2023/05/24/elbocsatjak-a-frisshirek-hu-teljes-szerkesztoseget/?swcfpc=1

https://media1.hu/2023/05/24/befutott-gattyan-gyorgy-sajtosatol-a-valasz-mik-a-milliardos-tervei-a-frisshirek-hu-hirportallal-azutan-hogy-foor-gabor-mindenkit-elbocsatott/?swcfpc=1

https://media1.hu/2023/05/24/megszolalt-foor-gabor-a-frisshirek-hu-lekoszono-tulajdonosa-aki-mindenkit-elbocsatott-most-pedig-floriaban-indit-uj-ceget/?swcfpc=1

https://media1.hu/2022/09/15/eltunt-havas-henrik-uj-musora-a-youtube-rol-megkerdeztuk-az-okat/?swcfpc=1

Borító: Havas Henrik. Fotó:Havas online werk / Media1-archívum

2024-04-16T07:21:57Z dg43tfdfdgfd