HIDVéGHI BALáZS: BRüSSZEL EGYRE JOBBAN FéL ORBáN VIKTORTóL

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke, Hidvéghi Balázs elmondta, hogy szerinte a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől. Megjegyezte azt is, hogy Szentkirályi Alexandra szerdán a Bálnában tartja kampánynyitóját.

„Minden határon túlmegy, ami Brüsszelben történt” – mondta Hidvéghi Balázs, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke a HírTV Napi aktuális című műsorában kedden. Hidvéghi szerint 

az Európai Unióban egyre jobban félnek a szuverenista erők véleményétől, félnek Orbán Viktortól

és a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián résztvevőktől. „Gyakorlatilag el akarják őket hallgattatni” – mondta arról, hogy a brüsszeli polgármester rendőrökkel akarta leállítani Orbánék rendezvényét. Még azt is felemlegette, amit Orbán az X-posztjában a megmozdulás után kitett: az eset hasonlít arra, amikor a későbbi miniszterelnököt 1988-ban, a Batthyány-örökmécsesnél a „rendőrautóhoz nyomták, hogy ne tudjon beszédet tartani”.

Hidvéghi azt is elmondta, hogy szerdán a Bálnában lesz Szentkirályi Alexandra kampánynyitó rendezvénye, ahol ismerteti a „fővárost érintő fejlesztési ötleteit”. A kampányfőnök szerint a főváros fogságban van, a Gyurcsány-klán fogságában, Karácsony Gergely is Gyurcsányék foglya, majd később úgy vélekedik – némiképp önellentmondásba keveredve –, hogy Budapest jelenleg gazdátlan.

A teljes beszélgetés itt nézhető végig:

2024-04-17T06:13:03Z dg43tfdfdgfd