KUTATóK SZERINT EZéRT NEM SZABAD ELKöSZöNNöD, HA HAZAMéSZ EGY BULIBóL

Gondoltad volna, hogy a kutatók azt ajánlják, hogy lépj le köszönés nélkül?

Érdekes kutatási eredményt osztott meg nemrég az UNSW Time Management Institute, amely szerint nagy árat fizetünk azért, ha a különböző partik és bulik végén elköszönünk a barátainktól. 2000 ausztrál lakost vontak be a vizsgálatba, akik átlagosan 25 partin vesznek részt évente és kiderült, hogy nagyjából 45 percen keresztül búcsúzkodnak onnantól kezdve, hogy eldöntötték, hazamennek.

Ez pedig azt jelenti, hogy évente 18 óra telik el csak azzal, hogy elköszönnek egymástól a bulizó felek, de van olyan is, aki dupla ennyi időt tölt ezzel a tevékenységgel. A kutatók azt sugallják, hogy így bizony évente 1-2 nap megy el azzal, ha a partikat köszönéssel zárod le, és nem feltétlenül az elköszönéssel van a baj, hanem azzal, hogy a többiek megpróbálnak maradásra bírni.

A kutatást vezető Dean Hoddle azt tanácsolja, hogy válaszd a hátsó ajtó taktikát, azaz a gyors lelépési stratégiát a szükségtelen magyarázkodás elkerülése érdekében. Vagy lépj le szó nélkül vagy jelentsd ki határozottan, hogy hazamész és ne várd meg, míg megpróbálnak meggyőzni a többiek a maradásról.

Ők aztán igazán szeretnek bulizni:

Forrás

2024-03-29T10:38:58Z dg43tfdfdgfd