KUTYATáPOT éS BALTáT IS LOPOTT A MáTRAVEREBéLYI FéRFI

Pénzt, ékszereket, csillárt, üléseket, egyenruhát és kutyatápot zsákmányolt a 23 éves mátraverebélyi férfi, aki meglopta a falu lakóit.

A nyomozás adatai szerint a büntetett előéletű, és büntetőeljárások hatálya alatt álló 23 éves férfi 2023 októberétől lopta meg a mátraverebélyi faluja lakóit. A férfi, akit kábítószer birtoklással is meggyanúsítottak, egy nyitva hagyott fürdőszoba ablakán mászott be egy családi házba, ahol egy fiókból ellopott 20 ezer forint készpénzt, ékszereket és ruhaneműt tavaly októberben.

Egy lezárt, lakatlan lakóház hátsó ablakát is betörte, majd az udvarról ellopott egy fűnyírót, két csillárt, valamint több bútort, mindezt az első eset után egy hónappal. 

A férfi nem hagyott fel a bűnözéssel és januárban egy ház kulcsát megtalálta és azzal bement, eltulajdonította a sértett két pár cipőjét, karóráját, majd befeszítette a melléképület ajtaját és onnan katonai ruházatot zsákmányolt.

Egy tehergépkocsi rakteréből kilopott egy 10 kilogramm kiszerelésű kutyatápot februárban, majd márciusban egy lakóház udvarából eltulajdonított egy hűtőgépet,

egy ott parkoló gépjárműből két ülést, valamint a házhoz tartozó pincéből egy baltát.

Egy másik ingatlanból szerszámokat és kerékpárokat vitt el.  A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság lopással, és mivel elfogásakor ketamint találtak nála, kábítószer birtoklással gyanúsította meg.

Az ügyészség a sorozatos elkövetésre és arra, hogy a férfi ellen számos eljárás van folyamatban más bűncselekmények miatt, indítványozta a letartóztatását, melyek indokaival a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett és 

egy hónapra elrendelte vele szemben a kényszerintézkedést.

A büntetett előéletű férfi a vagyon elleni bűncselekmények és a kábítószer birtoklás miatt évekre a rácsok mögé kerülhet. 

2024-04-16T13:56:17Z dg43tfdfdgfd