KíNA EGYSéGESSéGET KéR AZ áZSIAI ORSZáGOKTóL

A kínai törvényhozás vezetője arra kérte az ázsiai országokat, hogy őrizzék meg egységességüket, és akadályozzák meg, hogy a régió geopolitikai küzdelmek színterévé váljon.

Csao Le-csi, az Országos Népi Kongresszus állandó bizottságának elnöke az idei boaói nemzetközi fórumot megnyitó ünnepségen felszólította fel az ázsiai országokat, hogy ellenezzék a kereskedelmi protekcionizmust és az elszigetelődés minden formáját.

A világ ma olyan mélyreható változásokon megy keresztül, amelyekre egy évszázad óta nem volt példa, illetve a globális békének és fejlődésnek komoly akadályai vannak

– mondta, hozzátéve, hogy Kína válasza a világ fejlődési irányát tekintve az, hogy az országoknak együtt kell működniük az emberiség közös jövőjét biztosító közösség építésén.

Kína az egyenlőségen alapuló és rendezett, többpólusú világ és a befogadó gazdasági globalizáció híve, és felszólít minden országot, hogy lépjen túl a blokkok közötti konfrontáció és a zéróösszegű játszmák régi mentalitásán, gyakorolja a valódi multilateralizmust a nyitott világgazdaság közös építése érdekében

– mondta Csao, aki arra kérte a tőkeerős külföldi országokat, hogy fektessenek be Kínában, szálljanak fel az ország fejlődésének gyorsvonatára. Ígéretet tett arra, hogy Peking „első osztályú” környezetet biztosít ehhez, betartja a nemzetközi gazdasági és kereskedelmi szabályokat, támogatja a zöld átmenetet a gazdaságban, amely médiajelentések szerint évente 10 ezer milliárd jüan (1,4 ezer milliárd dollár) értékű befektetési és fogyasztási piacot teremt majd.

Az MTI kiemeli, a boaói kormányzati, gazdasági és tudományos fórumot 2008 óta majdnem minden évben megrendezték a dél-kínai Hajnan szigeten. Idén több mint 60 országból és régióból 1500 politikus, gazdasági szakember vesz rajta részt.

2024-03-28T16:00:41Z dg43tfdfdgfd