LETöRT EGY TEHERVONAT áRAMSZEDőJE MAGLóD éS RáKOSHEGY KöZöTT

Az újszászi vonalon – várhatóan a késő esti órákig – jelentősen megnő a vonatok menetideje, mert Maglód és Rákoshegy között letört egy tehervonat áramszedője – közölte a Mávinform szerda délután a vasúttársaság honlapján.

Hozzátették: a két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok, a forgalmat átszervezik. Akár 1-2 órával hosszabb eljutási időre, pótlóbuszos közlekedésre is számítani lehet az újszászi vonalon.

A főváros és a szolnoki térség között utazóknak a ceglédi vonal igénybevételét javasolja a Mávinform, amelyen az újszászi vonalra megváltott jegyek is érvényesek.

Budapest és Maglód közötti valamennyi Volánbusz-járaton a vasúti jegyek is érvényesek – tudatta a vasúttársaság.

A bevezetett közlekedési rend:

Budapestről Sülysáp–Újszász-Szolnok felé:

  • A Keleti pályaudvar és Rákos között a hatvani vonal járataival utazhatnak. A hiba elhárításáig a hatvani vonal valamennyi InterRégió és InterCity vonata megáll Kőbánya felsőn, valamint Rákoson is. 
  • Rákos és Maglód között pótlóbusszal utazhatnak.
  • Maglód és Szolnok között a Z60-as vonatokkal utazhatnak, melyek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az S60-as és G60-as vonatok nem közlekednek.

Szolnok–Újszász–Sülysáp irányából Budapest felé:

  • Szolnok és Maglód között a Z60-as vonatokkal utazhatnak, melyek minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
  • Maglód és Rákos között pótlóbusszal utazhatnak.
  • Rákos és a Keleti pályaudvar között a hatvani vonal járataival utazhatnak. A hiba elhárításáig a hatvani vonal valamennyi InterRégió és InterCity vonata megáll Kőbánya felsőn, valamint Rákoson is. 

A békéscsabai távolsági és nemzetközi vonatok kerülő útirányon, Cegléd felé közlekednek, várhatóan 40-60 perces késéssel – tették hozzá.

2024-03-27T18:33:37Z dg43tfdfdgfd