MAGYAR PéTER NEKIMENT DEUTSCH TAMáSNAK, EGY RENDőRI TANúVALLOMáST IS IDéZ

Magyar Péter közösségi oldalán üzent Orbán Viktor miniszterelnöknek Deutsch Tamás EP-listavezetőségével kapcsolatban. A jogász egy állítólagos rendőri tanúvallomást is megosztott, amelyben súlyos, kábítószerrel kapcsolatos vádakat fogalmaztak meg a politikusról.

Mint írtuk, a Fidesz februárban jelentette be, hogy Deutsch Tamást jelöli az Európai Parlament listavezetőjének, miután a korábbi jelölt Varga Judit a K. Endrének adott kegyelmi botrány miatt távozott a közéletből. 

Deutsch Tamás szerdán a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételről is elmondta a véleményét. Az EP-képviselő szerint „odakint szörnyek járnak diktafonnal és nadrágszíjjal” – fejtette ki Magyar Péterre utalva.

A jogász nem sokáig hagyta reakció nélkül az EP-képviselő kijelentését. A csütörtökön megosztott Facebook-bejegyzésében Orbán Viktornak címezve osztott meg egy állítólagos rendőri tanúvallomást, amelyben súlyos, kábítószerrel kapcsolatos vádakat említenek Deutsch Tamással személyével kapcsolatban.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Szándékosan alázza meg a saját »polgári, konzervatív, jobboldali« szavazóit azzal, hogy Deutsch Tamást jelöli a Fidesz EP-listájának az élére?

– tette fel a kérdést Magyar Péter, aki a 2015-ös bírósági eljárásról is megosztott egy állítólagos rendőri tanúvallomást. A jogász által közölt írás szerint az említett rendőr 1998-tól dolgozott a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni osztályán mint nyomozó, amikor Deutsch Tamás is érintett volt az egyik akciójukban. 

„A mentelmi jogra való tekintettel vizsgálatot nem végezhettünk rajta, nem igazoltathattuk, de munkám során rengeteg olyan emberrel találkoztam, aki hasonló tüneteket produkált, és később bebizonyosodott róluk, hogy kábítószert fogyasztottak” – áll a Magyar Péter által megosztott bejegyzésben.

Mint írtuk, Deutsch Tamás 2016-ban jogerősen is pert nyert Juhász Péter ellen, aki korábban azt állította, hogy Deutsch folyamatosan drogozik. Juhásznak a jogerős ítélet szerint félmillió forint sérelemdíjat kellett fizetnie Deutsch Tamásnak azért, mert „megalapozatlanul híresztelte” a fideszes politikus drogfogyasztását, ezzel pedig megsértette jó hírnevét és emberi méltóságát.

A Magyar által most megosztott tanúvallomás is ebben a perben került elő: ennek szövegét Juhász Péter már 2015-ben megosztotta egy Facebook-bejegyzésben.

Magyar Péter bejegyzésével kapcsolatban kerestük Deutsch Tamást, amint válaszolt megkeresésünkre, cikkünket frissítjük.

2024-03-29T08:48:11Z dg43tfdfdgfd