MAGYARORSZáG éTELE CíMMEL KöZöLT ERőS FOTóKAT FELCSúTRóL AZ MTI

Felcsúton tartják a Magyarország étele elnevezésű szakácsversenyt. A helyszín a Letenyey Lajos Gimnázium, amiről azt kell tudni feltétlenül, hogy "alapítványi iskola, alapítója, építtetője, fenntartója és működtetője a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, akárcsak a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának".

A versenyről ezt írják a honlapján:

A „Magyarország étele ” szakácsverseny, ami egy olyan identitásépítő projekt, amelyben mindenki jól jár.

A verseny témája: Nemzeti Összetartozás

Különleges, a gasztronómia iránt érdeklődő vendége is van:

További részletek:

  • Az élőmunkás versenyben várják az ország, világ minden tájáról a versenyezni kívánó csapatok, különösen az elcsatolt területeken és a diaszpórában élők jelentkezését. A versenyben részt vehet minden vendéglátásban tevékenykedő személy, aki érez magában kellő ambíciót „Magyarország étele” megalkotásához.
  • A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várják, mely alkalmas lehet arra, hogy a „Magyarország étele” címet elnyerje. Elvárás, hogy az étel a legtöbb konyhán elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek. Az étel elkészítése során, fontos szempont, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is feleljen meg az étel.
  • Aki a versenyt megnyeri, jogosult lesz a „verseny győztese” cím használatára. A verseny győztese a szervezőtől ehhez elismerő oklevelet kap, mellyel jogosult lesz „Magyarország Étele” készítője cím használatára.
  • A versenyben egy elfogadható (nettó 1000 Ft/adag) nyersanyagnormából kell főételt készíteni, egyben a kalkulációt is ennek megfelelően kell elkészíteni.

2023-03-18T13:52:07Z dg43tfdfdgfd