ORBáN VIKTOR JAVASLATáRA úJABB SZEMéLYI VáLTOZáS JöN A KORMáNYNáL

A csütörtöki Magyar Közlönyből hivatalosan is kiderült: Szentkirályi Alexandra helyére érkezik kormányszóvivőnek Vitályos Eszter, az ő helyét pedig Zsigó Róbert tölti majd be.

Mivel Szentkirályi Alexandra elindul a főpolgármesteri címért, így elbúcsúzik a kormányszóvivői posztjától. Csütörtök este Orbán Viktor javaslatára a köztársasági elnök határozata alapján – amit kormányfő jegyzett ellen – Vitályos Esztert (korábban a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára) nevezték ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárának – olvasható a Magyar Közlönyben.

Tehát hivatalosan – április elsejétől – a korábbi Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkárA látja el a kormányszóvivői teendőket.

Vitályos Eszter helyét Zsigó Róbert tölti be, aki 2010 és 2014 között Baja város polgármestere volt, majd 2022 óta a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Ahogy azt korábban megírtuk, március 15-ével visszavonta a kormány Szentkirályi Alexandra hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért felelős kormánybiztosi megbízását is. A bejelentés mindössze egy nappal azután érkezett, hogy a Fidesz nyilvánosságra hozta: Szentkirályi Alexandrát indítja a budapesti főpolgármesteri székért.

Az is kiderült a hivatalos értesítőből, hogy Porkoláb Imre dandártábornok védelmi innovációért felelős miniszteri biztosi kinevezését azonnali hatállyal visszavonta a honvédelmi miniszter.

2024-03-29T14:18:42Z dg43tfdfdgfd