PENGE NéLKüLI SVáJCI BICSKáT DOBNAK PIACRA

A svájci bicska, az ikonikus, több mint százéves összecsukható zsebkés, amelyet faragók, katonák és még űrhajósok is használnak, hamarosan penge nélkül is kapható lesz. A Victorinox ezzel a fegyverek körüli szigorodó szabályozásokra reagált.

A Victorinox, a svájci bicska mögött álló vállalat a fegyverekre vonatkozó, világszerte szigorodó szabályozásokra reagál azzal, hogy bevezeti a penge nélküli svájci bicskákat. Azt tervezik, hogy kerékpárosoknak szánt szerszámokkal és más funkciókkal egészíti ki a zsebkést, amely általában ollóval és dugóhúzóval is rendelkezik – írja a Bloomberg.

Aggódunk a kések szabályozása miatt

– mondta Carl Elsener, a Victorinox igazgatója, utalva az Egyesült Királyság és az ázsiai országok olyan törvényeire, amelyek csak munkához vagy szabadtéri tevékenységekhez engedélyezik a kés viselését.

2023-ban Oszakában megbüntettek egy férfit, akinek a zsebében egy svájci bicska volt. A Victorinox szóvivője elmondta, hogy a kések egyre szigorúbb szabályozása komoly kihívást jelent a vállalat számára.

A svájci bicskák akkor váltak híressé, amikor az amerikai katonák a II. világháború után szuvenírként hazavitték őket. A cég 1897 óta gyártja ezeket Svájcban, és a svájci hadseregnek, valamint a NASA-nak is szállít belőlük. A Victorinox a Svájcban gyártott kések és órák mintegy 80 százalékát exportálja.

2024-05-07T14:16:24Z dg43tfdfdgfd