SZABADON ENGEDTéK GéRARD DEPARDIEU-T

Elengedte a rendőrség a 75 éves Gérard Depardieu-t, akit hétfőn őrizetbe vettek a francia nyomozók, mert két nő azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta őket különböző filmforgatásokon. A színésznek októberben kell bíróság elé állnia a vádak miatt.

A párizsi ügyészség bejelentette hétfőn este, hogy Gérard Depardieu francia színészt „beidézték a büntetőbíróság elé” szexuális zaklatás vádjával, így 2024 októberében bíróság elé kell állnia. A színészt szabadon engedték – írja a francia bfmtv.com a párizsi ügyészség közleménye alapján.

A színésznek két olyan szexuális zaklatás miatt kell majd bíróság elé állnia, amelyeket a vádak szerint 2021 szeptemberében követtet el két áldozat sérelmére, a Zöld redőnyök című film forgatásán. 

Mint megírtuk, Gérard Depardieu-t április 29-én, hétfőn vették őrizetbe, miután szexuális zaklatás miatt beidézték a nyomozók a párizsi igazságügyi rendőrség III. kerületi irodájába. 

Depardieau „gyúrta a derekát, a hasát, egészen a melléig”

A színészről két nő is azt állította, hogy fogdosta őket két különböző filmforgatás alkalmával. Az első panasz egy asszisztenstől érkezett, akit 2014-ben, 24 éves korában a tenyerével végigsimított Depardieau, továbbá illetlenül beszélt vele.

A másik feljelentést idén februárban tette meg ellene egy 53 éves díszlettervező „szexuális támadás”, „szexuális zaklatás” és „szexista sértegetés” miatt. Elmondása szerint a 75 éves színész megragadta őt egy folyosón, a lábai közé szorította, és azt mondta neki, hogy „feldugom a nagy napernyőmet a sz*rodba”. A Mediapartnak adott beszámoló szerint a színész „brutálisan megragadta” és „gyúrta a derekát, a hasát, egészen a melléig”. Az esetről értesülve a film stábja állítólag arra kérte a színészt, hogy kérjen bocsánatot, amit az meg is tett. A párizsi ügyészség szerint ezt követően vizsgálat indult. Az ügyészség márciusban megerősítette a Mediapart beszámolóját. 

A francia filmóriás ellen már 2020 decemberében is emeltek vádat „nemi erőszak” és „szexuális zaklatás” miatt, miután Charlotte Arnould színésznő feljelentést tett, aki 2018 augusztusának végén két, a színész párizsi otthonában történt nemi erőszakról számolt be. Hélène Darras színésznő feljelentését – aki azzal vádolta meg Gérard Depardieu-t, hogy 2007-ben egy filmforgatáson szexuálisan bántalmazta őt – december végén elévülés miatt elutasították. 2023 decemberében Ruth Baza spanyol újságíró és író szintén panaszt tett Spanyolországban a színész ellen „nemi erőszak” miatt. Az események 1995-ben, Párizsban történtek.

Van segítség, ha ön is visszaélés áldozata volt

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Gary Glitter, valódi nevén Paul Gadd elhagyja a Southwark Crown Courtot, miután az esküdtszék visszavonult, hogy megfontolja az ítéletet 2015. február 4-én. Fotó: Peter Macdiarmid / Getty Images)

2024-04-29T19:01:22Z dg43tfdfdgfd