SZENTKIRáLYI ALEXANDRA IS REAGáLT AZ úJABB ELLENZéKI öSSZEFOGáSRA

„Összenő, ami összetartozik, a DK, az MSZP és a Párbeszéd újabb stratégiai együttműködési megállapodást kötött” – fogalmazott a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebookon pénteken közzétett videójában.

Szentkirályi Alexandra szerint az ellenzéki pártok megállapodása azt jelenti, „Gyurcsányék már nem is titkolják, hogy valójában ők irányítják a városházát és a főpolgármestert”.

Ők hozták az elmúlt években Budapestet csődközeli helyzetbe, és most azt ígérik, ha rajtuk múlik, ez így is marad – mutatott rá a kormánypártok főpolgármester-jelöltje.

Szentkirályi Alexandra szerint „megtalálta a zsák a foltját”. A megállapodásuk hosszú távra szól: közös európai parlamenti lista, közös fővárosi önkormányzati lista, közös jelöltek és 2026-ban közös miniszterelnök-jelölt – tette hozzá.

Ezt már jól ismerjük

– mondta, rámutatva arra, hogy ma Gyurcsány Ferencnek van főpolgármestere, a budapestieknek nincsen.

„Ezért kell változás Budapesten!” – jelentette ki Szentkirályi Alexandra.

Mint megírtuk, csütörtökön közös bejelentést tett Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – Zöldek elnökségi tagja, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke, EP-képviselője, valamint Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselője. Dobrev Klára bejelentette: a DK, az MSZP és a Párbeszéd stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött, ez az Orbán-kormány leváltásáról és utána egy szociáldemokrata-zöld kormányzásról szól. 

Az ellenzéki összefogásra szinte azonnal reagált az LMP társelnöke, aki a Párbeszéd politikáját firtatta, a Jobbik – Konzervatívok elnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy „összenőtt, ami mindig is összetartozott”.

2024-03-29T12:32:40Z dg43tfdfdgfd