SZEXUáLIS VISSZAéLéSSEL VáDOLTáK MEG CUBA GOODING JR.-T, áM MéGSEM LESZ TáRGYALáS

Cuba Gooding Jr. megegyezik a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos polgári perben, elkerülve a tárgyalást.

A keddi tárgyalás elején derült ki, hogy Cuba Gooding Jr. a bírósági feljegyzések szerint megegyezett a vádlókkal, miután a vád szerint a színész állítólag egy évtizeddel ezelőtt megerőszakolt egy nőt egy New York-i szállodában. A színész az ügyvédei szerint végig ragaszkodott ahhoz, hogy a nővel való találkozása konszenzusos volt, miután egy közeli étteremben találkoztak – közölte az AP News.

Az Oscar-díjas színésznek – aki a Jerry Maguire-ben nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb mellékszereplőnek járó szobrot – azzal a váddal kellett volna szembenéznie, hogy Manhattanben találkozott egy nővel, rábeszélte, hogy csatlakozzon hozzá egy szállodában, és meggyőzte, hogy várja meg a szobájában, amíg ő átöltözik.

A tárgyalás az esküdtek kiválasztásával kezdődött volna a New York-i Szövetségi Bíróságon, ám percekkel azután, hogy az esküdtek elkezdtek volna gyülekezni a tárgyalóteremben, a hivatalos bírósági jegyzőkönyvben szereplő naptárbejegyzés szerint a tárgyalás véget is ért. A bíróság szerint ennek oka, hogy „a felek (konszenzus útján) megoldották az ügyet“.

A nő vádlóként névtelen maradt egészen a múlt hétig, amikor Paul A. Crotty bíró úgy döntött, hogy a tárgyaláson fel kell fednie a nevét. A nő a perében azt állította, hogy a színész megerőszakolta őt a szobájában. A férfi ügyvédei azonban ragaszkodtak ahhoz, hogy az együttlét közös megegyezéssel történt, továbbá a nő utána mások előtt azzal dicsekedett, hogy lefeküdt egy hírességgel.

A perben 6 millió dollár kártérítést követeltek. Gloria Allred ügyvéd, a nőt képviselő ügyvédek egyike nem kívánt nyilatkozni.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

2023-06-06T16:45:18Z dg43tfdfdgfd