TELJESEN LEáLLT A BIRMINGHAMI REPTéR EGY GYANúS TáRGY MIATT

Kedden délután értesítették a hatóságokat, hogy a birminghami reptér egyik, Belfastba járatán egy gyanús tárgyat észleltek. A repülőt visszahívták és leszállították a reptéren, majd a rendőrség átkutatta és megvizsgálta a jelentett tárgyat megállapítva, hogy egyáltalán nem jelent veszélyt. Két órával később újraindult az élet e reptéren.

A West Midlands-i rendőrség közölte, hogy kedden helyi idő szerint 16:00 körül hívták őket, miután bejelentést kaptak egy gyanús tárgyról egy Belfastba tartó járaton. A repülőtér két órával nyitotta meg újra kapuit – tették hozzá.

Az esetet téves hívásként kezelték, és a tárgy nem gyanús

– mondta egy szóvivő. A gépet röviddel a felszállás után átirányították, és nem sokkal 16:00 után landolt újra a birminghami repülőtéren. Az összes utast és a személyzetet evakuálták, és a speciális tisztek, köztük a kutyás egység is átkutatta a gépet – közölte a West Midlands-i rendőrség.

Az Aer Lingus közölte, hogy a Birminghamből Belfastba tartó regionális járatukon a be nem jelentett tárgy nem jelentett biztonsági kockázatot, és csapataik „dolgoznak az érintett utasok elhelyezésén”. A birminghami repülőtér szóvivője hozzátette, hogy a repülőgép biztonságosan landolt, és „minden utazni szándékozó ügyfélnek a repülőtérre kell mennie, és a szokásos módon becsekkolnia.”

A repülőtér honlapján található indulási frissítések szerint a repülőtér több járata több mint két órát késett. Az East Midlands repülőtér szóvivője megerősítette, hogy a repülőtérre Birmingham bezárása óta több járatot is átirányítottak, köztük a Ryanair Lanzarotéról érkező járatát is.

A környéket is megbénította a reptér leállása

A vonatközlekedés a közeli Birmingham nemzetközi vasútállomáson is leállt, és a West Midlands Railway megerősítette, hogy ez a repülőtéren történt incidens miatt történt. A Network Rail közölte, hogy 18:20 körül az összes vasútvonalat újra megnyitották, de körülbelül este hétig fennakadások várhatóak.

Joanne Roberts és kétéves kislánya az Egyiptomba tartó repülőgépen ragadtak, amelynek a birminghami repülőtérről 15:25-kor kellett volna indulnia. Roberts elmondta, hogy három óta a repülőgépen volt.

Az egyetlen dolog, amit a repülőgép személyzetétől hivatalosan megtudtunk, hogy egy másik repülőgép 15:45 körül vészjelzést adott le, majd miután a gép leszállt, azt mondták, hogy a mentőszolgálat már itt van

– panaszolta a BBC-nek. „Minden mást az emberek a közösségi médián keresztül tudtak meg. A repülőgép személyzete vizet, Sudokut és színezőt osztogatott a gyerekeknek, de azt mondták, hogy 20 percenként tájékoztatnak minket” – tette hozzá.

18:10 körül Roberts a BBC-nek elmondta, hogy a légitársaságok személyzete közölte az utasokkal, hogy a kifutópálya hamarosan újra megnyílik. A tavaly közzétett adatok szerint 2022-ben több mint 10 millió utas utazott a birminghami repülőtéren keresztül.

2024-04-16T19:43:44Z dg43tfdfdgfd