VAN OLYAN FőPOLGáRMESTER-JELöLT, AKI BKK-RENDéSZEKET SZERETNE

A BKK-rendészet létrehozásával azt szeretném, hogy a budapesti tömegközlekedésre bárki egyedül elengedhesse akár egy éjszakai buszra is a saját gyerekét – fedte fel részletét a pénteken bemutatásra kerülő programjának Vitézy Dávid, aki leszögezte: nem engedi egyik pártnak sem, hogy pártpolitikusokat ültessen szakmai pozíciókra.

Ötezer budapesti töltötte ki Vitézy Dávid kérdőívét, amely részben alapját képezik az ezen a héten bemutatásra kerülő programjának – mondta az InfoRádióban az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.

Pénteken mutatja be a 100 fejezetből álló programját, amit esetleges győzelme esetén valóra szeretne váltani.

„Ebben a lakhatás, a zöldügyek, a környezetvédelem, a kultúra, az egészségügy és persze a közlekedés, a közterek megújítása terén is számos előremutató, innovatív javaslat és terv szerepel. Ezek nem elvont, elvi megközelítésű ígéretek, hanem egészen konkrét és számonkérhető programjavaslatok” – ismertette a részleteket Vitézy Dávid.

Szakemberek érkeznének a BKK-ba

Vitézy Dávid 10 ezer szolgálati bérlakást építene, és megalapítaná a BKK rendészeti egységét. „Budapesten zöme olyan szolgálati lakás lenne, amelyeket pont a budapestiek életét leginkább nehezítő hiányszakmákban dolgozók számára szeretnénk biztosítani, hogy az az ápolóhiány, tanárhiány, rendőrhiány, ami ma sújtja Budapestet, enyhüljön.” Majd hozzátette:

Ugyanilyen tervem a BKK rendészet létrehozása: szeretném, hogy a budapesti tömegközlekedésre bárki egyedül elengedhesse akár egy éjszakai buszra is a saját gyerekét, hogyha a különböző, az utasokat zaklató, szervezetten kolduló, nőket fogdosó antiszociális jelenségeket vissza tudnánk szorítani a budapesti közösségi közlekedésben, ennek érdekében fogjuk létrehozni azt az új speciális önkormányzati rendészeti egységet, melyet BKK rendészetnek hívunk.

Kiemelte, hogy a rendészek akár az utasok, akár a járművezetők hívására gyors reagálású egységként bármely tömegközlekedési járműre vagy állomásra ki tud szállni és hatóságként érvényesíteni tudja az utazási szabályok érvényesülését.

Ráadásul a főpolgármester-jelölt az ígérete szerint szakemberekre cserélné a politikusokat a fővárosi cégekben.

„Nem fogok engedni egyik pártnak sem pártpolitikusokat ültetni azokra a szakmai pozíciókra, amelyek a legfontosabb fővárosi közszolgáltatók, legyen az a köztisztasággal, hulladékkezeléssel vagy éppen közlekedéssel kapcsolatos cégek köre” – összegezte.

2024-04-17T07:58:04Z dg43tfdfdgfd