VIDEó: A BRAZIL HADITENGERéSZET FELDERíTI A DROGKERESKEDELMET A BRAZILIAI TURISZTIKAI VáROSBAN

A brazil haditengerészet felderíti a drogkereskedelmet a braziliai turisztikai városban. Fotó: Twitter @Santaportal1 által tett közzé

A szerda (3/27) során a brazil haditengerészet páncélozott járművei láthatók voltak a São Paulo déli partján fekvő Guarujá utcáin. A járművek jelen voltak a Prainha régióban, majd továbbhaladtak a város központjában, az Avenida Santos Dumont-on. Emellett felfedezték a tengerészgyalogosok jelenlétét a helyi közösségekben is.

+ Kattints ide a videó megtekintéséhez

A haditengerészet szerint ez az akció része a “Tengeri GLO” műveletnek, amely célja az intenzív küzdelem a drog-, fegyver- és szervezett bűnözés ellen általánosságban.

+ Tesla teszi kötelezővé az önvezető tesztvezetést az ügyfelek számára Elon Musk utasítására

Az “Óceáni GLO” műveletet tavaly novemberben indították, fő célja a drogkereskedelem és a szervezett bűnözés elleni harc. Az akciók a brazil határokon túl is zajlanak, magukban foglalva a São Paulo és Rio de Janeiro államok kikötőit is.

Az elmúlt hónap végéig az akciók eredményeként mintegy 73,1 millió realnyi vagyont foglaltak le, beleértve járműveket, pénzt, hajókat és különféle felszereléseket is. Az akciók továbbá több mint 99 ezer tonna árut is lefoglaltak, amelyeket a Szövetségi Kormány szerint kemény csapásnak minősítettek a bűnszervezetek ellen.

Az “Óceáni GLO” eddig mintegy 1 783 gyanúsított letartóztatását eredményezte, és 226 fegyvert foglaltak le.

A Piranha III Páncélozott Járművekről

Piranha III Páncélozott Járművek. Fotó: Brazilian Navy

A képeken látható Piranha III Páncélozott Járművek olyan járművek, amelyek személyzet és anyag taktikai vagy logisztikai szállítására szolgálnak földi műveletek során. Képesek akadályokat legyőzni és közepes áramlású vízszintes vizeket átkelni, és korlátozott tűzerőt és páncélozott védelmet nyújtanak, ahogy azt a Haditengerészet közölte.

A páncélozott járműhöz illeszkedő fegyverek közé tartozik a 7,62 mm-es automata gázpisztoly, az 5,56 mm-es géppuska vagy a 40 mm-es gránátvető, amelyek különböző harci környezetekben való alkalmazását biztosítják

2024-03-28T12:22:35Z dg43tfdfdgfd