VIDEó: EGYESüLT KIRáLYSáG SIKERESEN BEFEJEZTE A TöRTéNETéBEN LEGMODERNEBB HARCKOCSI TüZELéSI TESZTJEIT

Challenger 3. Fotó: UK Ministry of Defence

Az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma bejelentette az új brit hadsereg harckocsijának, a Challenger 3 sikeres tűzpróbáinak befejezését, ami jelentős előrelépés a földi harci képességek terén.

+ Kattintson ide a videó megtekintéséhez

Ezt a rendkívül halálosként leírt harckocsit a legkorszerűbb túlélési és támadási képességekkel szerelték fel, és az ország történetében valaha készült legmodernebb harckocsiként tartják számon.

+ Videó: M1 Abrams tank elfogva Ukrajnában és trófeaként kiállítva

A Németország északi részén tartott tesztek a harckocsi harci képességeinek, beleértve a pontos célzási képességet élő lövészetnél, való ellenőrzésének szigorú folyamatának részei voltak. A tűzpróbák szakaszát a Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) és a Rheinmetall által végzett kiterjedt fejlesztési és tervezési munkák eredményezték, amelyek szigorúan követték a NATO Referenciastandardokat az operációk következetességének és megbízhatóságának biztosítása érdekében.

A Challenger 3 projekt, amely része egy 800 millió fontot érő szerződésnek az RBSL-lel, nemcsak a nemzeti védelmet erősíti, hanem gazdasági növekedést is elősegít, több mint 300 munkahelyet teremtve magasan képzett mérnökök és technikusok számára. Ez a befektetés az Egyesült Királyság kormányának elkötelezettségét mutatja a nemzetbiztonság megerősítése és a gazdaság ösztönzése iránt.

James Cartlidge, a Védelmi Beszerzések Minisztere, hangsúlyozta a Challenger 3 stratégiai fontosságát, kiemelve, hogy ez a harckocsi kulcsfontosságú szerepet játszik az Egyesült Királyság hadseregének harci képességeinek erősítésében és a NATO-val fennálló kapcsolatok megerősítésében. A modernizált toronnyal, fejlett érzékelőkkel és aktív védelmi rendszerrel felszerelt Challenger 3 tervezése úgy történt, hogy legalább 2040-ig kulcsfontosságú komponens legyen az Egyesült Királyság fegyveres erejében.

Forrás és képek: UK Ministry of Defence. Ez a tartalom mesterséges intelligencia segítségével készült, és a szerkesztőség által ellenőrizve lett.

2024-04-29T22:29:26Z dg43tfdfdgfd