VIDEó: HIMARS LEROMBOLJA A OROSZ BUK LéGI VéDELMI RENDSZERéT

Videó: HIMARS lerombolja a orosz BUK légi védelmi rendszerét. Fotó és videó: Telegram ukr_sof reprodukció

Az ukrán Speciális Műveleti Erők bejelentették egy orosz BUK föld-levegő rakétaelhárító rendszer megsemmisítését a Zaporizhzhia régióban, az ország déli részén. A Speciális Műveleti Parancsnokság azt jelentette, hogy a műveletet a Sviatoslav a Bátor hercegről elnevezett 3. Speciális Erők Ezred hajtotta végre.

+ Kattintson ide a videó megtekintéséhez

A fent említett régióban végrehajtott felderítő missziók során a szakértő operátoroknak sikerült lokalizálniuk a BUK rakéta rendszert, egy rendkívül hatékony és sokoldalú felszerelést, amely ismert a képességéről, hogy széles körű légi fenyegetéseket célozzon meg. Ezt a barátságtalan eszköz felfedezésére az ukrán speciális erők precíziós vezérlésű lőszerrel válaszoltak a HIMARS rakétás ágyúegységéből, amely az ukrán Fegyveres Erőkhöz tartozik, hogy semlegesítsék a fenyegetést.

+ Jetson One: felszállásra kész jármű készletek kimerültek, bővítésre kész

Orosz BUK föld-levegő rakétaelhárító rendszer. Fotó: Wikimedia

A BUK rendszer, amelyet a NATO az SA-11 Gadfly néven azonosított, kulcsfontosságú eleme az orosz légi védelmi képességeknek, amelyeket a földi erők és logisztikai létesítmények légi támadások elleni védelmére terveztek. Ez a közepes hatótávolságú mobil rendszer képes taktikai és stratégiai repülőgépek, hajó- és rakéta-, helikopterek és más fenyegetések ellen fellépni, és hatékonyságát még a nagy intenzitású elektronikai ellenintézkedések mellett is fenntartani tudja.

Fotó és videó: Telegram ukr_sof reprodukció

2024-03-27T12:50:19Z dg43tfdfdgfd