VIDEó: UKRAJNA MEGSEMMISíTI OROSZORSZáG EGYETLEN ‘NUKLEáRIS TANKJáT’

Egy ukrán Vezetés nélküli Légi Jármű (VANT) videója jelent meg a Twitteren, amely rögzítette egy ritka páncélozott jármű támadását Ladoga. Ez a speciális célú jármű a megszűnt Szovjetunió végső időszakában készült.

+ Kattintson ide a videó megtekintéséhez

A Ladoga járműveket eredetileg a Debut kódnevű szakasz alatt fejlesztették ki, speciális páncélozott evakuációs járművek. A legmagasabb politikai és katonai vezetés szükségleteire tervezték a SSZR-t.

+ Üzemanyag-kamion megrepedt tartállyal szivárog dízel egy brazil városban

Körülbelül 4-5 példányt építettek. A Ladoga az T-80B harckocsi testén alapul, amelyet a T-80U-hoz kifejlesztett alkatrészekkel kombináltak, beleértve a 1250 lóerős GTD-1250 gázturbinát.

Az ilyen erős motor használata lehetővé teszi a 42 tonnás gépnek, hogy 70 km/h sebességre gyorsuljon az úton kívül és akár 110 km/h sebességet érjen el aszfaltozott utakon. Az üzemeltetési hatótávolság 350 km.

A jármű páncélozott, de nem annyira nehéz, mint az MBT-k. Nem rendelkezik kompozit páncélzattal, csak acél páncélozattal. Emellett a vezető- és az utasfülke belseje sugárzásvédelemmel van ellátva.

A jármű magasnyomású rendszerrel és szűrőventilációval van felszerelve a tömegpusztító fegyverek elleni védelem érdekében. Tömegpusztító fegyverek működési körülményei között a Ladoga akár 48 órán át működhet.

A Ladoga egyik járművét használták a Csernobil Nukleáris Erőmű katasztrófa következményeinek likvidálásában. Ott a járművet a szennyeződés fokának ellenőrzésére használták.

Fotók: Twitter reprodukció / Videó: telegram 63ombr

2024-03-28T13:22:41Z dg43tfdfdgfd